Välkommen 
som medlem till Grängesbergs Fotoklubb.  Utvecklas som fotograf och få inspiration på våra månadsmöten. 

Väl mött!

 

Grängesbergs Fotoklubb

Bakgrund
Grängesbergs fotoklubb bildades 1971. Föreningen vänder sig  till fotointresserade i alla åldrar. Målet med verksamheten är att utveckla vårt eget intresse för foto i alla dess former samt försöka sprida detsamma i vidare cirklar. Vi har regelbundna träffar en söndag varje månad i en lokal vi hyr av BRF Grängeshus nr 2 på Lindvägen 24A i Grängesberg. I skyltfönstret till lokalen har vi bildutställning året runt. 
 

Canon EOSVilka är vi?
Klubben består idag av ca 30 medlemmar och vi träffas en gång i månaden förutom under Juni och Juli. Tycker du om att fotografera eller att se på bilder? Nyfiken vad vi sysslar med? Hör av dig eller kom till våra träffar
 

Vad gör vi?
På våra möten tittar vi på bilder, diskuterar kring dem och bildkomposition i allmänhet och har trevligt. Ofta har vi en bildvisare. Antingen en medlem eller någon inlånad fotograf. Som medlem kan du också delta i fotoutflykter, tävlingar och utställningar samt få dina bilder bedömda. Klubben har även ett bildspels- och studioutrustning till förfogande. Vi ordnar också kurser med jämna mellanrum i fotografering, framkallning, kopiering och digital fotoredigering. I fotoarkivet hittar du bilder och information om tidigare möten. Medlemsavgiften är 100 kr/år för enskild och 150 kr/år för familj.
 
Sedan 1995 har fotoklubben årligen gett ut en almanacka med bilder från gamla Grängesberg. Denna har blivit en tradition och finns att köpa i många av Grängesbergs butiker. Vi brukar själva sälja almanackan i samband med Grängesbergs julskyltning.
 
För att delta i klubben behöver man inte ha någon stor dyr systemkamera, du behöver inte ha en kamera alls egentligen. Bara du tycker om att titta på bilder är du välkommen till oss. På vår anslagstavla finner du datum för våra träffar. Om du har frågor kan du kontakta någon i styrelsen.

 

 

 

 Webbansvarig;
Torbjörn Windle 

Grängesbergs Fotoklubb - http://fotoklubben.grangesberg.net/